Sabtu, 21 Julai 2007

Analisa Kenapa Anda Gagal Dinaikkan

Paknujum terima comment ini beberapa lama dulu: mungkin anda tak berpeluang mengetahui siapa dia yang dimaksudkan oleh mata-mata:

hassan md nor (Pengarang Mingguan Malaysia) : hang baik sangat, sekali-kali lawanlahbos dlm bilik tu!

mike (Penolong Pengarang Kosmo!): @#$%^&*() berserahlah pada allah mike!

ariffin nordin (Pengarang Sisipan) : ni sorang lagi senyap.duklah pindiam-diam di suplemen tu.

haji kamel (Mantan Pengarang Berita kini Pengarang Jawi) : kamu naik haji cepat sangat, bos tak suka orang pergi haji cepat-cepat ni! tengoklah apajadi pada haji hamzah, haji shamri, haji bob, hajahnorela, hajah sholena, hajah wan rahimah. takat gumrah tak apa lah mcm haji mail tu, kan naik pangkat!lain kali kalau nak pergi haji tunggu bersara dulu!


zaharuddin (Ketua Biro Johor): tulah mulut ko lazer sangat.walauponorang putih ko berabuk-rabuk, di utusan bos takpandang tu semua.lain kali jaga mulut tu sikit.kalau naknaik pangkat. tengok orang yang ganti kau tu, diam je(diam-diam ubi berisi tau, banyak jugak masyuk!wakakakaka)

rozaman(Mantan Pengarang Tugasan kini Ketua Biro Putrajaya): kau memang caboi sejak di csllagi. ingat tak lagi apa kau sound direct kat hashimmakaruddin?. apa kau ingat dia orang nak diam je.tingkat empat pun dengarlah! pergi mintak maaf kathashim sekarang jugak!


ruhaidini (Ketua Meja Jenayah): walaupun awak tinggi lampai dan bergayamuka awak tak cantik, banyak lubang. bos tak sukaperempuan tak cantik. jangan buat facial, tak jadi.pergi cari botok.. suntik vitamin c lebih-lebihkurang. badan tu jangan kurus sangat, ambil weightgain. biar berisi dan nampak gebu. bos suka orang yanggebu-gebu berisi ni.


noraini razak(Penolong Pengarang Rencana): awak pun satu tak cantik, gemok.walaupun senyum dan hati awak manis, tu semua bos takpandanglah! mulai sekarang amalkan diet biar kurussikit. kalau boleh pergi buat face bleaching biarnampak putih sikit. dressing tu kalau boleh jagasikit! kalau rasa perlu bukak tudung bukak je. manalahtahu ada rezeki naik pangkat.


samsor jonid (Penolong Pengarang Berita) : kamu tu orang bagi jadi ane dahberuntung. nak kena cold storage mcm dulu lagi ke!satu lagi kamu tak handsom.jagalah cara berpakaian tu.bos tak suka lah serabai-serabai ni.

zulkifli dollah(Penolong Pengarang Berita): kamu satu lagi , orang dah bawakmasuk ke news desk dah mujor berangan nak naikpangkat. kamu kena kenang jasa bos selamatkan bawakeluar dari meja foreign dulu. satu lagi tukarlahcermin mata tu. bos tak sukalah.

razak din( Ketua Biro Perak): razak, p sikat rambut dulu!

zulkifli jalil (Pengarang Tugasan dan Penolong Pengarang Berita): kasihan kat kamu zul, kerja siangmalam pagi petang, sangat berbakat. tapi kamu diamsangat, tak banyak cakap maknanya tak pandai nakampulah. sekarang bos tak tengok lagi orang kuatbekerja. orang tekun macam kamu ni tak boleh hiduplahdi utusan. why not sekali sekala, pontenglahdiam-diam, keluar minum lama-lama sikit, sembanglama-lama sikit. balik offis sambung balik kerja.

ramli karim (Penolong Ketua Meja Jenayah): kau pulak terlalu berani.tuntut itu ,tuntut ini masa duduk kosmo dulu. hey brother, ngkoingat bos suka ke perjuangan mcm tu. duduk diam-diam,dengar apa dia kata, ikut apa dia suruh.

Mata-mata dalam comment juga menulis: `` khalid mohd, you are the greatest mother fucker of all times!''

3 ulasan:

nujum berkata...

June 28, 2007 5:21 AM
kepala_butuh_hang said...

modus operandi si budak hitam ni simple je....dia pegang teloq bos-bos kanan.

i) every petang/maghrib dia ajak bos-bos keluar minum (anda semua tahu siapa bos tu! hahahahah) . di sinilah dia cerita semua anak buah dia tak betul.

ii) si budak hitam akan (minta nak)involve dalam semua kerja berkait penambahbaikan utusan bagi menunjukkan komitmen dia pada utusan dan tutup segala macam kemungkaran/tahi yang dia buat selama ini di mata bos-bos.

iii) sekarang si budak hitam itu sedang hebat melobi untuk kembali ke meja am dengan alasan semua petugas foreign tak bagi kerjasama/sabotaj dan tidak tunjuk komitmen yang tinggi pada tugas.

(strategi ini pernah digunakan sewaktu dia duduk di kosmo...alasan tak sebulu dengan zuhairi dan lain-lain dijadikan alasan untuk pindah balik ke utusan.

(bila pindah balik naik pangkat lagi dari ane kepada editor luar negara).

dan bila dia masuk balik ke meja am, takkanlah jadi ane lagi. paling busuk news editor! hahahaha

tapi percayalah ``si botak dalam kotak'' akan tetap melindungi dan memberi kekebalan kepada si budak hitam (eh setahu aku gelaran budah hitam ni kj je dapat...utusan pun ada juga ke?).

so pengendali blogg..amacam...hamba punya info lagi power kan....hahahahaha



July 12, 2007 11:16 PM
Anonymous said...

Tuan-tuan sekelian,

Saya bukan ahli keluarga Utusan.
Saya belajar tulisan dari Utusan Melayu - komik Tarzan tahun 60+ & 70+. Terima kasih Utusan Melayu. Kini bila baca Utusan Melayu, susah sangat sebab ejaan dah berubah - utk kebaikan, katanya. Entahlah, kalau utk kebaikan tentu diterima tapi sebaliknya berlaku. Dah ditalkinkan tapi cuba dihidupkan semula.

Saya hanya membaca blog ini, cari postings and comments saya hanya boleh membuat kesimpulan masalahnya adalah 'COMMUNICATION - COMMUNICATION - COMMUNICATION'.

Typical mindset Melayu yg tak boleh ditegur dan tak mahu menerima teguran. Boss is boss and is always right. Anak buah jadi kecut telog. Yg kaki kipas jadi selesa kerana yg dikipas tu diri sendiri bukannya Boss.

Just my thoughts.


July 13, 2007 12:32 AM
ali_setan said...

En. Manimaran dah confirm resign, tunggu masa nak blah je. en. Yusri pun dah confirm. Bila-bila masa dia akan cau cin cau. Lepas ni siapa lagi. Jawapannya korang semua tau. Sekurang2nya 9 org di Utusan dan 3 lagi di Kosmo akan letak jawatan. Banyak sebab. Sebab nombor satu sebab bengang dengan khalid. selain itu, tak puas hati tak naik pangkat dalam penstrukturan terbaru. Orang yang lebih junior naik pangkat dulu sedangkan org tu lebih banyak duk minum kat kantin daripada buat keja. Ada juga yang nak berhenti sebab tak sukakan seorang news editor yang baru naik tapi berlagak jadi singa lapar. Hari2 dok marah wartawan. Kami tau lah kami baru setahun jagung jadi wartawan, janganlah tunjuk lagak. Sengaja pulak cari kesalahan kami wartawan baru. Mcm mana dia naik NE dulu, kami pun tak tau. Sekarang dah jadi NE no. 2 pulak tu. Dulu masa belum jadi NE dialah orang yg suka mengata baharom kononnya garang dengan reporter. Dia jugak lah yang mengata manimaran. tapi mengata dulang paku serpih rupa-rupanya. Selain itu, sebab lain ialah gaji ditawarkan oleh pihak luar yang jauh lebih banyak banding gaji sekarang. Ada juga faktor lain, sebab tak suka pengarang baru ini. Macam-macam lagi sebab berhenti. itu punca-punca executive atau editor2 berhenti. macam mana pulak dengan apa yang kami dengar tentang wartawan biasa dalam union macam kami yang begitu ramai menunggu masa nak berhenti. Sebab apa... sebabnya kami dah meluat dengan NE-NE dan barisan NE baru dan ada segelintir ANE yang mengada-ngada, macam bagus. Kami ni lulusan universiti tau, bukan takat SPM mcm orng lain. Kepada kwn2 kami yang baru masuk Utusan, pikir2lah sama ada ini destinasi tepat kita.... kami pun tgh pikir nak cari keja lain. Sbbnya di Utusan mcm ada politikinglah. Mesti susah kita nak naik, kalau ada yang naik pun bukan sebab merit atau prestasi tapi sebab bodek bos. Kalau sama2 main golf bolehlah naik. Atau kalau boleh pi minum sekali mungkin boleh naik pangkat. Itulah situasinya sekarang...... Utusan Jabatan Pengarang nampaknya sedang haru biru..... apa tindakan anda pula?


July 13, 2007 12:50 AM
jack_sparrow said...

ali setan,

ngko dah daftar jadi ahli kelab golf utusan ke belum? kalau belum, daftar sekarang, banyak manfaatnya!

July 13, 2007 1:55 AM
v_4_vendetta said...

tengoklah apa yang dah kalid mohd buat pada faridah hitam. kata kawan baik, tapi dicoldstoragekan bertahun2 sampai dah nak pencen.

July 13, 2007 1:59 AM
jack_sparrow said...

ali setan,

singa lapar tu singa jantan ke singa betina ?

July 13, 2007 2:04 AM
Anonymous said...

Apa lagi jumpa bomoh chambah kasi santau jerrr hehhehehehe

July 13, 2007 2:54 AM
Anonymous said...

Keje kuat2 pun x guna..klu x pandai bodek duduk takat tu jugak...tu pasal yg ramai nak berhenti....

Senang cakap, bodek utk berjaya..oiii Khalid botak..ko akan tau nasib ko nanti FUCK U!!!!! - Raja Rimba

July 13, 2007 2:57 AM
bapak_ayam said...

kawan-kawan,

jgn salahkan kalid sorang je, konco-konconya tak main peranan ke?


July 13, 2007 3:13 AM
jack_sparrow said...

ok mulai sekarang, kita boikot segala acara editorial tanda protes!.

tak payah turun lagi bila ada anugerah bulanan.


July 13, 2007 3:18 AM
putih_gebu said...

kesimpulan drp tulisan ali_setan:

a) kalau nak naik pangkat selalu turun kantin

b) daftar atau start main golf

c) ajak bos minum sekali


July 13, 2007 3:27 AM
jack_sparrow said...

bapak ayam,

konco-konco mana nak mengaku! pada hal merekalah yang rekomen!

jadi, boleh ke kita nak percaya pada bos-bos mcm ni lagi????


July 13, 2007 3:33 AM
v-4_viagra said...

wahai pompuan-pompuan yang tak cantik (hodoh) gelembiaq (tak gebu) dan hitam (tak putih), anda semua tak dak masa depan kat utusan.

kp semak perut tengok hangpa semua!

July 13, 2007 3:45 AM
putih_gebu said...

v-4-vendetaa,

faridah tak reti bodek, dia tak pandai, kak mai lagi pandai! hehehehe

July 13, 2007 3:49 AM
mata_mata said...

ali_setan,

biasalah dulu mengutuk-ngutuk. sekarang kena ampulah pulak. baharom, dah jadi bos.

berani mengutuk lagi? jangan cari pasal!

July 13, 2007 3:57 AM
mata_mata said...

ali_setan,

biasalah dulu mengutuk-ngutuk. sekarang kena ampulah pulak. baharom, dah jadi bos.

berani mengutuk lagi? jangan cari pasal!

July 13, 2007 3:57 AM
Anonymous said...

manimaran and yusri,

all the best and good luck!

July 13, 2007 3:59 AM
Anonymous said...

Bodek x per lagi...ini aku nak suruh ko org siasat bos romen ngan staff (pompuan cantik kononnyerrr)....what the hell.... - Taming Sari

July 13, 2007 5:03 AM
Anonymous said...

Romen..romen...dedahkan bos kaki romen...yg warak pun ada..wakakaka....

July 13, 2007 5:07 AM
ali_setan_II said...

Kawan dengor, mamat tu sorang bos di kosmos. pompuan tu pulak budak kosmo gak. ceritanya dia dulu pakwe makwe masa dia praktikal di Utusan Malaysia. Laki tu masa tu di utusan malaysia gak.

July 13, 2007 6:10 AM
Anonymous said...

dulu-dulu punya hal pun mau cerita, tak guna punya blog

July 13, 2007 8:12 AM
Anonymous said...

ali_setan,

sape org tu..sape lagi bos2 yg kuat romen...Awek2 mane yg senang romen. hahahahahaa

Kat state lagi best...romen satu ofis alih2 melekat jd bini no.2 upsss????.....dari Swk lari KL

- Tok Penghulu Kg. Atap

July 13, 2007 9:24 AM
zombi kampung pandan said...

Seronok gak baca citer orang Utusan nih
cerita pasal org bukan main lagi, rupanya haru biru habeh, hahahaha
untuk itu toksahlah dok tulis keburukan orang lain dalam paper tu
kata orang hangpa yang lebih, huhuhuhu
pada yang tinggal ni, hangpa perbetul la utusan ni, tak boleh kata, hati, tak boleh hati, lidah,
tapi lidah lagi bagus kalau kita guna untuk comolot, hahahaha

July 13, 2007 9:30 AM
putih_gebu said...

to mata-mata,

betoi ke tingkat 4 main peranan besor nak tentukan sapa naik pangkat, sapa tak naik? kalau mcm ni kira khalid mohd tak dak teloq lah!

July 13, 2007 8:40 PM
transformers said...

utusan kan syarikat penuh dgn skandal!

July 13, 2007 8:59 PM
mata_mata said...

putih-gebu,

itulah yg kita dgr, wan ass dari tkt 4, akan pantau wartawan yg cover assignment pm, hantar report kat kamal kalid then kk akan sound kat kalid mohd.
jadi pd kwn-kwn yang selalu cover pm, hati-hati jgn ckp sebarangan/mengutuk pm. semuanya akan sampai pd kalid mohd! kalau nak naik pangkat cepat puji-pujilah pm depan budak-budak tingkat 4 tu, mcm sesetengah rakan kita duk buat!

July 13, 2007 9:07 PM
Anonymous said...

makin hangat nampaknya blog ni! teruskan-teruskan!

July 13, 2007 9:07 PM
ali_setan said...

sblm tu, nak bg tau nama kami ali setan. ali_setanii tu bukan kami. Lagi satu, kami tau ada bbrp orang yang kata dia orang luar dan bg komen dlm ni tu sbnarnya mesti bos-bos kita yang sengaja nak bg kita rasa serba salah telanjangkan keburukan mrk dlm komen ni. kami yakin NE-NE yang panas skrg cuba pertahan diri di sini.

menjwb satu soalan, kami nak kasitau sebenaqnya NE no.2 yang suka marah2 kami wartawan baru lepasan ijazah nie ialah Singa Jantan, dia tu no. 2 dalam rangking NE skrg lps pengumuman baru ni.

yang tanya pasal kelab golf tu. kami nak jwb lah, takat l/k RM2,000 gaji basic utusan bg kat kami sbg wartawan ijazah, hangpa ingat kami boleh joint kelab golf NE-NE dan bos-bos besaq tu.

tapi percayalah.... kini makin ramai makan pujukan bos-bos supaya joint club golf mereka. yg pelik tu ada ANE pompuan pun nak joint main gak golf... sbb apa? mesti sbb nak kipas bos atasan yang nanti sama2 main dgn depa tu.

kau hangpa jadi ahli kelab kantin mcm kami ni mesti dengaq cerita pasai golf hari2... naik meluat kami. kdg2 terasa jg joint depa sbb tiap kali pi jumpa bos-bos ni takdak story lain kecuali golf. tapi aku cepat sedar dan tau golf tu hanya untuk mrk yg suka bodek bos. Buktinya tengok kenaikan terbaru ni... semua org yang boleh main golf je boleh jad ANE, ANE dan lain-lain.... malah mungkin nanti peluang kami nak jadi wartawan eksekutif pun akan ambil kira keahlian kelab golf depa tu.... susah mcm ni.

July 13, 2007 9:50 PM
private_investigator said...

aku tau sape dia mamat yg suka romen dengan budak wartawan tu. confirm. nak tau siapa, dia salah seorang bos kosmo yang rajin pegi surau. klu atau cara mengenalinya ialah dia semasa duduk tahiyad awal pun sama dgn caranya dgn duduk tahiyad akhir.... (tahu tahiyad akhir tak?) pelik kan, hanya orang yang selalu pegi surau je tau dan boleh kesan. budak perempuan tu pulak pendek-pendek orang kelantan, ada rupa lah sikit. Kami jurufoto memang dah lama tau cerita ni. Mamat tu selalu dating dengan minah tu. ada kwn bilik foto kata dia orang pernah cuti sama2 kat Cameron Highlands. betul ke tidak tu aku tak tau



July 13, 2007 10:23 PM
Aku Di C-NI_SEMPOI said...

rozaman... banyakkan sabar, kalau kau ada rezeki mesti dapat punya. Kalau bukan kat utusan pun kat luar utusan. kau memang patut dapat naik pangkat tapi tulah... macam kwn2 kata kau tak tetapi syarat yang mereka tetapkan.

dulu kami suka sakan kau kena tukar sebab kau tu garang sangat... masa tu bukan ramai yang garang kat utusan mgkin kau sorang je. Ada yang buat kenduri doa selamat sebab kau pergi putrajaya sebab terlepas daripada Singa Lapar Rozaman.

Tapi bila kau dah takde baru kami sedar sebenarnya kau bukan sebarangan singa lapar, kalau singa yang bawak sekali banyak pengajaran. kalau bukan kerana kau mungkin kami tak sepandai sekarang. sekurang2nya kami boleh menulis dengan baik. ada kawan2 yang kau selalu marah2 dulu dah pun selalu menang anugerah, mereka adalah anak didik kau.... tapi semua tu bos-bos tak pandang sumbangan kau... sebab kau tak ikut syarat, tak masuk kelab mereka kot... aku pun tak paham.

secara peribadi aku terma kasih kat kau rozaman sebab banyak bantu aku dari segi mencantikkan bahasa aku. kau patut dah jadi NE atau SNE sekarang. kami yang terhutang budi kepada kau akan sama2 mendoakan kesejahteraan kau di sana. mudah2an kau cepat naik pangkat. tapi lepas tu kalau naik pangkat dan pindah balik kl tolonglah pulak kurangkan panas baran tu... kecuali kalau kami betul2 salah. jangan jd mcm seorang NE tu yang sengaja cari salah wartawan baru.

July 13, 2007 10:34 PM
Anonymous said...

soalnya sekarang siapa pula akan jadi ANE baru ganti tempat kosong yusry,Ismail dan Marhaini?

July 14, 2007 12:52 AM
aku yang hensem said...

sudah lah tu
rezeki di tangan Tuhan

July 14, 2007 8:09 AM
Anonymous said...

aku rasa lebih baik tutup je blog ni, orang luar semua baca, buat malu Utusan jek. Korang janganlah dengki orang lain naik, dah rezeki dia. Pi buat story tu, asyik nengok internet je mana keja tak siap, lepastu bising tak naik pangkat. Mana-mana tempat keje pun serupa ada benda macam ni.

July 14, 2007 9:07 AM
Anonymous said...

untung sabut timbul, untung batu tenggelam.....

July 14, 2007 9:12 AM
Anonymous said...

tu belom kena serang mcm `Die Hard 4.0' haru biru semua org hehehhee....

July 14, 2007 9:16 AM
Anonymous said...

test test

July 14, 2007 9:42 PM
Anonymous said...

Oii..malulah satu malay baca blog ni...kat Bernama, NST, STAR pun mcm


Posted by mata_mata to NUJ-UM at July 17, 2007 12:06 AM
dear friends,

kp sedang bercuti sambil cari ilham
reshuffle gelombang kedua yang dijangka diumumkan isnin 23 julai ni.

jangan terkejut lagi ye dengan barisan baru nanti!

pada yang dah terkeluar dari senarai tu tak usahlah berharap lagi.


Posted by anu to NUJ-UM at July 17, 2007 12:02 AM

kelab golf utusan akan mengadakan kempen menambah ahli bermula isnin ini bertempat di csl:

kelebihan menjadi ahli KGU

*boleh mendekati bos-bos utusan/kosmo
*akan diambilkira dalam penilaian naik pangkat

*keutamaan dalam pemilihan untuk trip junket ke luar negara.

sehubungan itu semua wartawan dan jurugambar dijemput hadir untuk mendaftar sebagai ahli KGU


Posted by mamat to NUJ-UM at July 14, 2007 11:57 AM

UM mayat hidup... Sudah mati bila editors ngikut telunjuk pemerintah negara.

Kirim salam je lah....


Posted by Anonymous to NUJ-UM at July 14, 2007 9:07 AM

aku rasa lebih baik tutup je blog ni, orang luar semua baca, buat malu Utusan jek. Korang janganlah dengki orang lain naik, dah rezeki dia. Pi buat story tu, asyik nengok internet je mana keja tak siap, lepastu bising tak naik pangkat. Mana-mana tempat keje pun serupa ada benda macam ni.


Posted by aku yang hensem to NUJ-UM at July 14, 2007 8:09 AM

sudah lah tu
rezeki di tangan Tuhan


Posted by Aku Di C-NI_SEMPOI to NUJ-UM at July 13, 2007 10:34 PM

rozaman... banyakkan sabar, kalau kau ada rezeki mesti dapat punya. Kalau bukan kat utusan pun kat luar utusan. kau memang patut dapat naik pangkat tapi tulah... macam kwn2 kata kau tak tetapi syarat yang mereka tetapkan.

dulu kami suka sakan kau kena tukar sebab kau tu garang sangat... masa tu bukan ramai yang garang kat utusan mgkin kau sorang je. Ada yang buat kenduri doa selamat sebab kau pergi putrajaya sebab terlepas daripada Singa Lapar Rozaman.

Tapi bila kau dah takde baru kami sedar sebenarnya kau bukan sebarangan singa lapar, kalau singa yang bawak sekali banyak pengajaran. kalau bukan kerana kau mungkin kami tak sepandai sekarang. sekurang2nya kami boleh menulis dengan baik. ada kawan2 yang kau selalu marah2 dulu dah pun selalu menang anugerah, mereka adalah anak didik kau.... tapi semua tu bos-bos tak pandang sumbangan kau... sebab kau tak ikut syarat, tak masuk kelab mereka kot... aku pun tak paham.

secara peribadi aku terma kasih kat kau rozaman sebab banyak bantu aku dari segi mencantikkan bahasa aku. kau patut dah jadi NE atau SNE sekarang. kami yang terhutang budi kepada kau akan sama2 mendoakan kesejahteraan kau di sana. mudah2an kau cepat naik pangkat. tapi lepas tu kalau naik pangkat dan pindah balik kl tolonglah pulak kurangkan panas baran tu... kecuali kalau kami betul2 salah. jangan jd mcm seorang NE tu yang sengaja cari salah wartawan baru.


Posted by private_investigator to NUJ-UM at July 13, 2007 10:03 PM

aku tau sape dia mamat yg suka romen dengan budak wartawan tu. confirm. nak tau siapa, dia salah seorang bos kosmo yang rajin pegi surau. klu atau cara mengenalinya ialah dia semasa duduk tahiyad awal pun sama dgn caranya dgn duduk tahiyad akhir.... (tahu tahiyad akhir tak?) pelik kan, hanya orang yang selalu pegi surau je tau dan boleh kesan. budak perempuan tu pulak pendek-pendek orang kelantan, ada rupa lah sikit. Kami jurufoto memang dah lama tau cerita ni. Mamat tu selalu dating dengan minah tu. ada kwn bilik foto kata dia orang pernah cuti sama2 kat Cameron Highlands. betul ke tidak tu aku tak tau


Posted by ali_setan to NUJ-UM at July 13, 2007 9:50 PM

sblm tu, nak bg tau nama kami ali setan. ali_setanii tu bukan kami. Lagi satu, kami tau ada bbrp orang yang kata dia orang luar dan bg komen dlm ni tu sbnarnya mesti bos-bos kita yang sengaja nak bg kita rasa serba salah telanjangkan keburukan mrk dlm komen ni. kami yakin NE-NE yang panas skrg cuba pertahan diri di sini.

menjwb satu soalan, kami nak kasitau sebenaqnya NE no.2 yang suka marah2 kami wartawan baru lepasan ijazah nie ialah Singa Jantan, dia tu no. 2 dalam rangking NE skrg lps pengumuman baru ni.

yang tanya pasal kelab golf tu. kami nak jwb lah, takat l/k RM2,000 gaji basic utusan bg kat kami sbg wartawan ijazah, hangpa ingat kami boleh joint kelab golf NE-NE dan bos-bos besaq tu.

tapi percayalah.... kini makin ramai makan pujukan bos-bos supaya joint club golf mereka. yg pelik tu ada ANE pompuan pun nak joint main gak golf... sbb apa? mesti sbb nak kipas bos atasan yang nanti sama2 main dgn depa tu.

kau hangpa jadi ahli kelab kantin mcm kami ni mesti dengaq cerita pasai golf hari2... naik meluat kami. kdg2 terasa jg joint depa sbb tiap kali pi jumpa bos-bos ni takdak story lain kecuali golf. tapi aku cepat sedar dan tau golf tu hanya untuk mrk yg suka bodek bos. Buktinya tengok kenaikan terbaru ni... semua org yang boleh main golf je boleh jad ANE, ANE dan lain-lain.... malah mungkin nanti peluang kami nak jadi wartawan eksekutif pun akan ambil kira keahlian kelab golf depa tu.... susah mcm ni.



Posted by zombi kampung pandan to NUJ-UM at July 13, 2007 9:30 AM


Seronok gak baca citer orang Utusan nih
cerita pasal org bukan main lagi, rupanya haru biru habeh, hahahaha
untuk itu toksahlah dok tulis keburukan orang lain dalam paper tu
kata orang hangpa yang lebih, huhuhuhu
pada yang tinggal ni, hangpa perbetul la utusan ni, tak boleh kata, hati, tak boleh hati, lidah,
tapi lidah lagi bagus kalau kita guna untuk comolot, hahahaha


Posted by mata_mata to NUJ-UM at July 13, 2007 3:57 AM

ali_setan,

biasalah dulu mengutuk-ngutuk. sekarang kena ampulah pulak. baharom, dah jadi bos.

berani mengutuk lagi? jangan cari pasal!


Posted by Anonymous to NUJ-UM at July 13, 2007 2:57 AM

Keje kuat2 pun x guna..klu x pandai bodek duduk takat tu jugak...tu pasal yg ramai nak berhenti....

Senang cakap, bodek utk berjaya..oiii Khalid botak..ko akan tau nasib ko nanti FUCK U!!!!! - Raja Rimba



Posted by Anonymous to NUJ-UM at July 3, 2007 9:51 PM

kawan-kawan,

kalau kat atas (utusan) ada si budak hitam kaki bodek ampu yang diprotect sungguh-sungguh kat kosmo apa kurangnya.

raja bodek ampu mengalahkan cara zainuddin maidin mengampu abdullah ahmad badawi tak lain dan tak bukan si wan hasnan.

kerja harian dia bukan check story ok, tapi bodek-ampu-bodek-ampu-bodek ampu en. bad dan mike.

kerja dia semua orang tau tak semenggah mana, rekod dia check story tak ubah mcm tikus baiki labu.

tapi dia ni ada satu kelebihan yang tak mungkin orang lain mampu menandinginya sama ada di utusan mahupun di kosmo! iaitu BODEK/AMPU/BODEK AMPU dengan imej warak.


kawan-kawan setuju tak? setuju kata setuju! tidak kata tidak!

duniabudin berkata...

Apa dah jadi dengan Utusan ni...

anak pak belalang... berkata...

alah... orang ade spm pun leh jadi boss per...