Sabtu, 4 Ogos 2007

Hadiah RP250,000 Peraduan Teka Editor Romen Wartawan

Tawaran baik - Hadiah RP250,000 bagi mereka yang dapat meneka siapakah Editor yang dikatakan oleh pelayar blog:



1) Taming Sari said: -



Bodek x per lagi...ini aku nak suruh ko org siasat bos romen ngan staff (pompuan cantik kononnyerrr)....what the hell.... Romen..romen...dedahkan bos kaki romen...yg warak pun ada..wakakaka....



2) Private_ investigator said: -

Kawan dengor, mamat tu sorang bos di Kosmo!. pompuan tu pulak budak Kosmo! gak. ceritanya dia dulu pakwe makwe masa dia praktikal di Utusan Malaysia. Laki tu masa tu di utusan malaysia gak.

aku tau sape dia mamat yg suka romen dengan budak wartawan tu. confirm. nak tau siapa, dia salah seorang bos Kosmo! yang rajin pegi surau. klu atau cara mengenalinya ialah dia semasa duduk tahiyad awal pun sama dgn caranya dgn duduk tahiyad akhir.... (tahu tahiyad akhir tak?) pelik kan, hanya orang yang selalu pegi surau je tau dan boleh kesan. budak perempuan tu pulak pendek-pendek orang kelantan, ada rupa lah sikit. Kami memang dah lama tau cerita ni. Mamat tu selalu dating dengan minah tu. ada kwn kata dia orang pernah cuti sama2 kat Cameron Highlands. betul ke tidak tu aku tak tau.





Buat tekaan anda sekarang - RP250,000 menunggu anda

29 ulasan:

ac di sini_sempoi berkata...

keta dia warna hitam, siap ada parking khas kat dalam. nombor dia, budak tadika atau darjah satu selalu sebut ulang-ulang sebab depa baru nak mula kenai hurup... cek sendiri lah beb nombor apa yang mesti budak tadika baca secara turutan.

metalicca berkata...

pak nujum,

ngerilah tengok posting baru kau ni.bab-bab skandal, aku tak berani nak komenlah!!!!

kepala_butoh_hang berkata...

pak nujum,


dah dasar tahi b***t, nak buek camno!

Tanpa Nama berkata...

pak nujum!
KGU dah bukak blog sendiri laa... demo nak lawang blog pak nujum nie...
cuba try http://kelabgolfutusan.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Baik kau kesian dgn diri kau , jagan tulis lagi pasal hal org pasal ramai dah tau siapa kau, kau dah tak boleh pegi jauh.

nujum berkata...

ac di sini_sempoi tekaan anda samar-samar la - ramai tak tahu kerana banyak kereta hitam - kereta Ketua Pengembala pun hitam juga - bagi lah klu jelas sikit - ala susah sangat teka dengan tepatlah sapa editor tu - tak kan tak nak hadiah RP250,000 tu.

Kepada pelayar lain tak kan tak nak menang hadiah RP250,000 cepatlah buat tekaan anda - cepat nanti terlambat.

bola_golf berkata...

pak nujum,

jom ramai-ramai ucapkan tahniah atas kewujudan blog KGU!

tahniah pengarang-pengarang utusan malaysia!!!

tahniah pengarang berita!

jom pompuan-pompuan huduh kat utusan, join KGU untuk senang naik pangkat!

mai_di_ sini berkata...

PakNujum


SAYA INGIN MEMAKLUMKAN, SEMPENA DENGAN KEWUJUDAN BLOG KELAB GOLF UTUSAN (KGU), JABATAN PENGARANG AKAN MENYEDIAKAN SEBUAH BILIK PERSALINAN BAGI MEMUDAHKAN AHLI-AHLI KGU BERSALIN PAKAIAN DAN MENYIMPAN PERALATAN GOLF MASING-MASING DI PEJABAT.

BILIK PERSALINAN TERSEBUT TERLETAK BERSEBELAHAN DENGAN BILIK AIR KETUA PENGEMBALA.

KEMUDAHAN BERKENAAN DISEDIAKAN KERANA JABATAN PENGARANG DAN SYARIKAT AMAT MENGHARGAI KOMITMEN MATI-MATIAN DAN BERANI MATI AHLI-AHLI KGU (YANG JUGA AHLI-AHLI KELAB KANTIN) DALAM MELAKSANAKAN TUGAS DENGAN CEMERLANG SEHINGGA MENINGKATKAN JUMLAH PENJUALAN AKHBAR UTUSAN MALAYSIA DAN KOSMO.

BAGAIMANAPUN SUKA DIINGATKAN KEMUDAHAN ITU HANYA DISEDIAKAN UNTUK AHLI-AHLI KGU SAHAJA. BUKAN AHLI HANYA BOLEH MENGGUNAKAN KEMUDAHAN ITU, SETELAH MENDAFTAR MENJADI AHLI KGU.

MAJLIS PEMBUKAAN RASMI BILIK PERSALINAN TERSEBUT AKAN DIADAKAN PADA MINGGU DEPAN.

the_great_whore_of_china berkata...

p-nujum,

tolong bagi tau kat owner blog KGU, janganlah defensive sangat! fakta tetap fakta!

anu berkata...

pak nujum,

FAKTA ATAU AUTA?

AUTA: KGU kata main golf dapat tingkatkan imej utusan di mata korporat!

FAKTA : main golf dapat meningkatkan daya bodek di mata bos-bos.

FAKTA: main golf dapat mengimarahkan lagi kelab kantin untuk sembang golf.

Tanpa Nama berkata...

R**** K**** baik ko benti je kat utusan ni... sian gan ko... owang pandang ko dah takda makna da.. ko selalu cakap suruh owang benti keje last last ko pulak yang benti keje.. aku caye sangat ko owang seterusnya benti dari utusan....hehehehehe

serawa_durian berkata...

PEKELILING

Sebagai menghargai keupayaan KGU meningkatkan imej syarikat Utusan Melayu (M) Berhad di mata sektor korporat, syarikat bersetuju untuk menyediakan sebuah padang golf mini bagi kemudahan ahli-ahli KGU.

Padang golf mini dengan beberapa lubang itu akan dibina di tempat letak kereta sekarang.

Kerja-kerja pembinaan padang golf berkenaan akan dimulakan bulan September ini.

Padang golf tersebut akan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan seperti club house yang dilihat lebih baik daripada kelab kantin, karaoke room dan bilik tidur manakala bilik persalinan kekal di sebelah bilik ketua pengembala.

Kos pembinaan yang menelan belanja beribu-ribu ringgit itu akan menjadikan Utusan Melayu CSL satu-satunya pejabat akhbar di negara ini yang mempunyai kemudahan padang golf mini bagi ahli-ahli KGU.

Oleh kerana padang letak kereta sudah dibangunkan sebagai padang golf mini, para petugas diminta memakir kereta di sepanjang Jalan 5 atau kawasan-kawasan sekitarnya.

Sekian dimaklumkan.

shiput_bhabi berkata...

caleed,

have u spank your monkey today?

tok_selampit berkata...

pak nujum,


SELURUH WARGA JABATAN PENGARANG, SEBAGAI TANDA PROTES ATAS APA YANG TELAH MAMAK BOTAK PERLAKUKAN KE ATAS KITA SEMUA, MARILAH KITA BOIKOT SUKAN ANTARA JABATAN 2007!

MAMAK NI TAK BERTERIMA KASIH DAN AMBIL TAHU SUMBANGAN/PENGORBANAN KITA UNTUK MAJUKAN JABATAN PENGARANG SELAMA INI!


nota: biar tinggal acara golf sahaja dipertandingkan!!!!!

akioneo berkata...

pak nujum, content blog ni ok, tapi apa kata kalau blog ni ada ruangan chat iaitu pembaca2 setia blog ni bule drop massage dengan mudah selain hanya memberi komen yang membina kepad geng mamak tu. Saya bule tolong bagi kod chat tu kalau berminat ataupun untuk lebih mudah P.Nujum terus saja ke web ni, http://oggix.com/. Untuk layout bule la ke web ni http://www.isnaini.com/. Senan dan mudaj just copy paste ke blogger-tamplete

Tanpa Nama berkata...

Alaa hai apa yang susah sangat... sebut jelaa bos kosmo.. ngan minah kelantan. tak payah nak sembunyi.. Bedosa sembunyikan maksiat. Ada orang pernah tengok tangan merayap pun.

Sekali tu bos keluar ada hal... sekali tengok minah tu hilang. Buat Tuhan tu maha kaya. Ada pulak kaum yang jumpa dia berdua kat luar.

Ilmu belum cukup tinggi. Tak pandai nak sembunyi. Belajar laa dulu cara nak cover. Kalau dulu dinding pun bercakap sekarang lagi laa... zaman IT ni escalator pusat beli belah pun boleh cakap. Silap-silap kerusi tempat dok beromen pun dah boleh rakam gambar.

Tanpa Nama berkata...

Buah cempedak diluar pagar ambil galah tolong jolokkan,
Kami budak baru belajar salah mengira tolong tunjukkan.

Kalau mengira mesti start ngan nombor 1 dalam urutan menaik.
Plat kereta empat huruf maksimum.
Lain kali jangan pakai plat yang senang orang ingat.

Kepada pemilik kenderaan bernombor pendaftaran 1*** buang je nombor tu. Tukar nombor lain laain. Semua orang dah tahu kau yang suka romen.

Tanpa Nama berkata...

adakah wartawan kosmo tu sekarang menjadi wartawan yang kononnya dimeja khas.

mungkin ye atau tidak

kereta hitam model N**A. C***A yang nombor plat dia macam ni ye *** 1234

Tanpa Nama berkata...

Khalid Mohd mesti ada jawapannya!!! (x BOLEH PAKAI PUNYA MAMAK TU!!!!!
Politik mamak ni dahsyat.... editor paling lama kat utusan.. kalau x silap la...

skull_cap berkata...

pak nujum,

kalau dah ada kat surau selalu, henti jelah kerja-kerja tak senonoh tu!

psiko berkata...

pak nujum,

kat kosmo tu ada sorang lagi bos yang seperangai dengan bos no 1 dia.

tapi yang ni tak pernah buat tahiyad awal atau tahiyad akhir kat surau pun.

surau pun dia tak ingat kat mana.....

syyyyys berkata...

kalau dah bos kosmo tu kaki b***t. aku tak hairan kalau sorang lagi tu pun kaki b***t gak!

xkosmox berkata...

pak nujum,

betul ke bos kosmo ni mempunyai `rekod mengusung dan mengayat' anak-anak buah sendiri yang sangat cemerlang, gemilang dan terbilang!

bini kat rumah tu, tak ada sapa tolong hello-hellokan ke?

Tanpa Nama berkata...

Rupa-rupanya teruk benar orang-orang kat Utusan dan Kosmo ni. Apa-apapun selamat berjuang untuk apa juga kepentingan peribadi anda......hahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

TDM jadi PM pun 10 tawon gak..

kalau mamak jadi KP, kena ikut idola lerr...

Dah lama dahh....

I'm_s0_nOt_A_RAK.sasa berkata...

Saya cukup heran. Kenapa orang Melayu suka menjatuhkan kaum dia sendiri? Kenapa mulut ini berkata-kata tanpa usul periksa (or in this case jari jemari menaip)? Jika betul anda seorang wartawan (atau timbalan ketua meja di UM) yang memperjuangkan nasib masyarakat, apa kata tulis perkara yang lebih berfaedah macam Datuk Kadir Jasin, Rocky? Why is there a need to put people down? Don't be an insecure prick who is shallow and have nothing to do (well, that is how you are potraying yourself, my friend).Do leave this comment on the blog if you call yourself seseorang yang memperjuangkan hak kebebasan bersuara. :)

Tanpa Nama berkata...

SAPA TAK TAU MAMAK, ADIK BERADIK KELING.

Tanpa Nama berkata...

apa lah nak bising-bising. Bila berlaku macam ni, semua orang tahu apa yang berlaku dalam kain dalam Utusan. Aku yang dah tak jadi warga utusan, rasa sayang tu tetap ada tapi malu lah bila orang luar tanya benda-benda macam ni.
kau orang ni erja buat lah carra kerja...cari rezeki yang halal. Apa yang berlaku tu bukan sekarang, dulu lagi dah macam tu....

Tanpa Nama berkata...

KORANG MENGUTUK JER WATPE? ISLAM ITU SELAMAT DAN MENYELAMATKAN...

MELALAK DARI JAUH NI TAK UBAH MACAM ANJING... TAK GITU?

MAAF CAKAP LA YE BAGI YANG TERASA, TAPI KALAU SAYA YANG NAMPAK... KO BOS KE ATAU APA JAWATAN SEKALI PUN,AKU TEGUR TAK KIRA JAWATAN...

LA TAKRABUZZINA!!!

"Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan)."

Surah Al-Isra' ayat 32.