Sabtu, 4 Ogos 2007

Siri 2: Tawaran Jawatan Editor di Utusan Malaysia

Tawaran baru - kepada wartawan-wartawan dan editor-editor Berita Harian, Bernama, Star, New Straits Times dan mana-mana penerbitan lain untuk jawatan di Utusan Malaysia:

Seperti kata pelawat blog, kelab_gunong_kinabalu said...
pak nujum aku nak tambah sikit jawatan editor dan petugas di bawah juga akan dikosongkan.

4)pengarang mingguan malaysia
5)pengarang pendidikan
6)pengarang agama
7)ketua pusat maklumat
8)pengurus jabatan pengarang
9)pengerusi surau utusan
10)pengerusi badan keluarga csl
11)presiden nuj-um
12)operator kantin
13)gerai eei
14)gerai makcik depan
15) balai pak guard

Paknujum juga dapat tahu bahawa seorang ANE telah melepaskan jawatan untuk ke Sinar Harian. Marilah rakan-rakan di Berita Harian, Bernama, New Straits Times, Star hantarlah permohonan anda kepada Ketua Pengembala dan Timbalan Ketua Pengembala untuk kerjaya yang cemerlang di Utusan Malaysia - pastinya dalam tempoh sekelip mata anda akan menjadi editor di Utusan Malaysia.

9 ulasan:

duri_dalam _durian berkata...

nujum,

kamu terlupa nak masukan jawatan yang akan dikosongkan:

16) ketua jurufoto.

(calonnya dah tentu mat nor amin, pasal daki gunung kinabalu dengan ketua pengembala!)

pancaindera berkata...

pak nujum,

aku rasa khalid saad, gamal n fatimah selamat lagi.

mereka hanya swap jawatan tu.contohnya khalid saad jadi ketua balai pak guard, fatimah jaga gerai kakak depan, gamal ketua jurugambar! wakakakakakaka

Megatron berkata...

pengarang gerai makcik depan bagi kat Ramli je....dia sesuai betul kat situ, aku nampak berjam-jam dok situ, dok buat fitnah orang, dok buat cerita company sendiri..bla-bla-bla sesuai la ko jadi pengarang kat situ....tak payah dok dengki orang lain naik pangkat...kalau ko nak naik pangkat, buat kerja diam-diam (jangan buat cerita) ada rezeki dapat la...

Tanpa Nama berkata...

Aku bantah Ramli jadi Pengarang Gerai Makcik Depan, cerita dia pernah ada yang kick pun.. jadi bendahari atau AJK ke boleh ler. Ada sorang lagi yang lagi power dia punyer ayat. Cuba teka saper??? Dapat teka aku bagi 2juta rupee India. Kalau dia tu memang layak jadi Pengarang Gerai Depan sebab apa dia cakap banyak yang betul, ada bukti lagi. Ramli setakat cerita follow-up boleh lah beb! Harapkan gelak je lebih, sampai kat PLU pun boleh dengar.

jack_sparrow berkata...

megathron,

ramli mana yang anda maksudkan?

ramli drebar ketua pengembala? ramli opis boy? hamden ramli? wan ramli kat trg ke atau ramli kareem?

jack_sparrow[ berkata...

bro nujum,


semoga dengan adanya blog KGU akan menyemarakkan lagi budaya `sembang-sembang golf' atau makan golf, tidur golf, minum air golf, `nak `main pun teringat golf' di kalangan ahli-ahli kelab kantin.

Tanpa Nama berkata...

atau Tan Sri Ramli Ngah Talib, Ramlee Burger, P.Ramlee, L. Ramlee, Ramli M.S..... atau `orang minyak' hahahahahhaaa.....

Kesemua kaitan ramli dari hamden hingga Ramli MS tiada persamaan DNA.... jadi mane Ramli??? kpne

Tanpa Nama berkata...

Ugly Kid Joe:

Yaaa..ramli mane satu; tan sri ramli ngh talib, p.ramlee, l.ramlee, ramlee burger, ramli m.s, adlin aman ramli...atau ramli `org minyak' hahahahaa.....

Antara kaitan ramli, dari hamden hingga ramli org minyak tiada kaitan DNA wakakakakaka.....

oiii.... mamu tau ka ramli mane???

Tanpa Nama berkata...

ala mir azri lagi hebat... dia tiap-tiap bulan bertunang... asal cuti jer bertunang... asal bertunang jer cuti...